Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ ΑΡΧΗ. Η Σ.Ε. της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Λάρισας στον εισαγγελέα για τις σχολικές επιτροπές και τη στάση της δημοτικής αρχής

Νέα παρέμβαση της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Λάρισας στα τοπικά δρώμενα. Η Σ.Ε. κατέθεσε αναφορά στον εισαγγελέα σχετικά με τις σχολικές επιτροπές και τη στάση της δημοτικής αρχής.

Διαβάστε το δελτίο τύπου.

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Τα χειρότερα, έπονται.

Διαβάστε γιατί έχει ενδιαφέρον. Και μην ξεχνάτε: Η χώρα μας δεν μεταβαλλόταν ποτέ σε χώρα χαμηλού εργασιακού κόστους.
Πέντε χρόνια ύφεση και περικοπές στον ιδιωτικό τομέα
Δεύτερο «κύμα» μέτρων περιορισμού των δαπανών και αύξησης των εσόδων, σε συνδυασμό με διαρθρωτικές αλλαγές που θα οδηγήσουν σε μείωση των μισθών του ιδιωτικού τομέα κατά 10%- 20%, αναμένεται- σύμφωνα με κοινοτικούς κύκλους- να επιβληθεί τον Σεπτέμβριο στην ελληνική κυβέρνηση, καθώς οι εμπειρογνώμονες της Κομισιόν προβαίνουν σε δυσοίωνες προβλέψεις για την εξέλιξη των μεγεθών της ελληνικής οικονομίας.
Συγκεκριμένα, οι αρμόδιοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής- ορισμένοι εκ των οποίων μάλιστα μετέχουν και στις κατά καιρούς επιθεωρήσεις που κάνουν τα κλιμάκια της Κομισιόν στην Αθήνα- έχουν προειδοποιήσει τους προϊσταμένους τους ότι η Ελλάδα, μετά και τη λήψη των πρόσφατων μέτρων, εισέρχεται σε μια περίοδο πενταετούς τουλάχιστον βαθιάς ύφεσης, της τάξης του-3% τουλάχιστον, με την ανεργία να κινείται στο ύψος του 20% (επισήμως ένα εκατομμύριο άνθρωποι, στην πραγματικότητα πολύ περισσότεροι) και πληθωρισμό κι επιτόκια υψηλότερα της υπόλοιπης ευρωζώνης.
Επιπλέον μέτρα. Οι ίδιοι παράγοντες επισημαίνουν ότι το ενδεχόμενο και ο φόβος της χρεοκοπίας που υπήρξε τους τελευταίους μήνες- και που ανάγκασε την ελληνική κυβέρνηση να λάβει τα επίπονα μέτρα- δεν πρόκειται να εκλείψει βραχυπρόθεσμα: ακόμη κι αν βρεθεί μηχανισμός συνδρομής της ελληνικής κυβέρνησης για τα περίπου 22 δισ. που χρειάζεται για την εξυπηρέτηση του χρέους της τον Απρίλιο και τον Μάιο, αυτό δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα δανεισμού που έχει η χώρα. Σημειώνουν δε ότι ήδη αυτά που καλείται, με τα σημερινά δεδομένα, να πληρώσει σε τόκους η ελληνική κυβέρνηση αρκούν για να εκτροχιάσουν το Πρόγραμμα Σταθερότητας. Σε συνδυασμό με τη βαθύτερη από το αναμενόμενο ύφεση, είναι προφανές ότι θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα για να τηρηθεί ο στόχος της μείωσης του ελλείμματος κατά 4%.
Διαρθρωτικές αλλαγές. Ήδη η Κομισιόν στο πλαίσιο ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας έχει συστήσει στην ελληνική κυβέρνηση διαρθρωτικές αλλαγές- μεταξύ των οποίων είναι και η μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, την οποία τώρα οι σύμβουλοί της προσδιορίζουν σε 10%- 20%. Οι τελευταίοι όμως επισημαίνουν ότι οι αλλαγές αυτές έχουν χαρακτήρα επείγοντος, προκειμένου κάποια στιγμή η Ελλάδα να μπορέσει να στηριχθεί στις εξαγωγές της και όχι στην κατανάλωση για τη δημιουργία ανάπτυξης- αφού το μειωμένο εισόδημα και η απουσία αποταμίευσης αδυνατούν να την καταστήσουν λύση όπως έγινε τα προηγούμενα χρόνια.
Το αξιοσημείωτο ωστόσο είναι ότι οι εμπειρογνώμονες ασκούν εμμέσως πλην σαφώς κριτική στους πολιτικούς τους προϊσταμένους, επειδή έσπευσαν να επιβάλουν στην Ελλάδα μέτρα σκληρής δημοσιονομικής πειθαρχίας- χωρίς να λάβουν υπόψη τους την ύφεση που αυτά θα προκαλούσαν και τη συνεπαγόμενη κοινωνική αναταραχή.
Εφιαλτικά σενάρια από την Deutsche Βank
Ύφεση 2% στην ελληνική οικονομία για δεύτερο συνεχόμενο έτος προβλέπει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος, ενώ η Deutsche Βank σε έκθεσή της βλέπει τρία μαύρα χρόνια με συνολική μείωση του ΑΕΠ κατά 7,5% έως το 2012 και παράλληλη εκτίναξη της ανεργίας στο 20% του εργατικού δυναμικού.
Πρόκειται για προβλέψεις που συμπίπτουν με την ανακοίνωση ελληνικών στατιστικών στοιχείων για την περυσινή χρονιά, τα οποία πιστοποιούν ύφεση 2%- για πρώτη φορά μετά το 1993- με κάθετη βουτιά επενδύσεων και κατανάλωσης και παράλληλη έκρηξη της ανεργίας στο 10,2% του εργατικού δυναμικού.
Τα εφιαλτικά σενάρια της Deutsche Βank αναδεικνύουν τις πρόσθετες δυσκολίες που ενδεχομένως θα προκύψουν κατά την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να θέσει υπό έλεγχο και να καθηλώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ το 2012. Η γερμανική τράπεζα στη σχετική έκθεσή της χαρακτηρίζει την προσπάθεια της Ελλάδας για μείωση του ελλείμματος Ηράκλειο άθλο, εκτιμά όμως πως η προσαρμογή δεν είναι ανέφικτη. Ειδικότερα, εκτιμά ότι η ύφεση θα πλησιάσει το 4% φέτος, για να ακολουθήσει πτώση 2% το 2011 και 1,5% το 2012. Η ανάκαμψη θα έλθει το 2013 με ρυθμό ανάπτυξης 1%.
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης παρότι ακόμα δεν έχει ανακοινώσει τις νεώτερες εκτιμήσεις για την ύφεση φέτος (-0,3% προέβλεπε το βασικό σενάριο του Προγράμματος Σταθερότητας και-0,8% το εναλλακτικό, αλλά θεωρούνται ξεπερασμένες και οι δύο εκτιμήσεις), δεν συμμερίζεται καταστροφολογικά σενάρια και προβλέπει σταδιακή ανάκαμψη από το επόμενο έτος.
Πάντως, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος με συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters έθεσε τον πήχυ της ύφεσης στο 2% και για φέτος, συνδέοντας την πίεση στην ανάπτυξη και με τα δραστικά μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος.
Καλά νέα. Τα καλά νέα ήλθαν χθες από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καθώς τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού το πρώτο δίμηνο του έτους «έτρεξαν» με ρυθμό 13,1% (στόχος 10,8%) και οι δαπάνες μειώθηκαν κατά 9,6% (στόχος ετήσια μείωση 2,6%). Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι η υπέρβαση των εσόδων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη μείωση των επιστροφών φόρων κατά 30,6%, εξαιρουμένης της οποίας τα καθαρά έσοδα εμφανίζουν αύξηση 7,8% κάτω από τον ετήσιο στόχο αύξησης κατά 9,2%.
Έτσι, το πρώτο δίμηνο του έτους ο κρατικός προϋπολογισμός έκλεισε με έλλειμμα 903 εκατ. ευρώ, μειωμένο κατά 77,4% σε σχέση με τα 3,986 δισ. ευρώ του αντίστοιχου περυσινού διμήνου.
(Πηγή: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4564718&ct=1)

«Οι κόποι μας θα πιάσουν τόπο»

Δεν θα πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού, δεσμεύεται με δήλωσή του στα «ΝΕΑ» ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ενώ παράλληλα απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση ότι θα βάλει τέλος στα όσα «κακώς κείμενα» ταλανίζουν τον τόπο, όπως τα «ρετιρέ» και η παρασιτική οικονομία.
Δύο μόνο 24ωρα μετά τη νέα πανελλαδική απεργία κατά των μέτρων λιτότητας, ο Πρωθυπουργός που επέστρεψε από Ουάσιγκτον, Παρίσι και Βερολίνο δηλώνει ότι είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί με τα βαθύτερα αίτια που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή τραγική κατάσταση.
Ο κ. Παπανδρέου, που θέτει ως πρώτο μέλημα της κυβέρνησης και δικό του «να σώσουμε την οικονομία», απευθύνεται μέσα από «ΤΑ ΝΕΑ» στους Έλληνες και τονίζει ότι «αυτές τις δύσκολες ώρες για όλους μας, θέλω οι πολίτες να γνωρίζουν πως θα ανταποκριθούμε στην πρόκληση να αλλάξουμε εκ βάθρων τα κακώς κείμενα».
«Διαρκής αγώνας». Ο Πρωθυπουργός δεσμεύεται ότι «ο αγώνας μας για τη χώρα θα είναι διαρκής». Έχει τη σημασία του το γεγονός, ότι αμέσως μετά την απεργία της Πέμπτης που νέκρωσε τον δημόσιο τομέα, ο κ. Παπανδρέου απευθύνει σκληρή προειδοποίηση στα «ρετιρέ», στην παρασιτική οικονομία, στη φοροδιαφυγή κ.λπ., δηλώνοντας ότι «δεν θα ανεχτεί άλλο να βαφτίζεται δικαιοσύνη η σκανδαλώδης εύνοια, κεκτημένα τα προνόμια των λίγων και των συντεχνιών, δικαίωμα η περιφρόνηση του κοινωνικού συνόλου, πολιτισμός ο προκλητικός πλουτισμός, επιχειρηματικότητα το παρασιτικό κέρδος, μαγκιά η ασυλία και η φοροδιαφυγή».
Και προσθέτει «δουλεύουμε για, και μαζί με τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών που εργάζεται σκληρά και δεν ανέχεται πια αυτά τα φαινόμενα. Και καλούμε τον κάθε πολίτη να συμμετάσχει σε αυτή τη νέα πορεία. Επιτέλους, να ανασυγκροτήσουμε την πατρίδα, με στέρεα βήματα, που απαιτούν τη συστράτευση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Εκεί στηριζόμαστε και πουθενά αλλού».
Ο Πρωθυπουργός, που εμφανίζεται αποφασισμένος να πολεμήσει όλα αυτά τα φαινόμενα τα οποία περιγράφει στη δήλωσή του, καλεί σε συστράτευση όλους τους Έλληνες προκειμένου να κερδηθεί αυτή η μεγάλη μάχη. Διαβεβαιώνει «τον κάθε Έλληνα, την κάθε Ελληνίδα, ότι οι κόποι μας αυτή τη φορά θα πιάσουν τόπο», και σημειώνει ότι «θα δώσουμε όλοι μαζί ένα μεγάλο αγώνα για να αλλάξουμε τη χώρα μας. Έτσι ώστε σε τρία χρόνια να έχουμε ανοίξει μια νέα σελίδα. Με ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη. Για την αναβάθμιση της καθημερινής μας ζωής. Για την Ελλάδα των αξιών».
Για τα «ρετιρέ». Οι πληροφορίες φέρουν τον κ. Παπανδρέου τις επόμενες ημέρες να συγκεκριμενοποιεί τις αναφορές του ειδικά για τα «ρετιρέ» στο Δημόσιο και τους εποπτευόμενους από το Δημόσιο οργανισμούς. Ο Πρωθυπουργός θεωρεί ότι σ΄ αυτή την κρίσιμη φάση που διέρχεται η οικονομία και η χώρα το τελευταίο που θα ανέμενε κανείς από τους «ευνοημένους» του Δημοσίου, τα λεγόμενα «ρετιρέ», θα ήταν να ηγούνται απεργιακών κινητοποιήσεων που ταλαιπωρούν το κοινωνικό σύνολο τη στιγμή που η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού αποδέχεται την αναγκαιότητα των μέτρων. Κατά τις ίδιες πηγές, θα δοθεί εντολή στα υπουργεία να εξετάσουν διάφορα προκλητικά επιδόματα που δίνονται, καθώς και να εξεταστεί το ενδεχόμενο όσα από αυτά ξεπερνούν τα όρια να περικοπούν εντελώς. Παράλληλα, έχει δοθεί εντολή στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντινου να επιταχύνει την κατάρτιση ενιαίου μισθολογίου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί συνολικά το πρόβλημα των ανισοτήτων στις αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων.
Η δήλωση του Πρωθυπουργού
Εδώ και πέντε μήνες δίνουμε μια καθημερινή μάχη σε όλα τα μέτωπα, εντός και εκτός της χώρας. Μια μάχη που αφορά πρώτα και πάνω απ΄ όλα τη διάσωση της χώρας, της οικονομίας μας.
Πρωταρχικό καθήκον μας και προϋπόθεση για όλα τα άλλα είναι η ανάκτηση της αξιοπιστίας μας. Να δείξουμε σε όλους πως είμαστε φερέγγυοι, πως ο λόγος μας έχει αξία, πως έχουμε την υπερηφάνεια και την υπευθυνότητα να αντιμετωπίσουμε και να διορθώσουμε μόνοι μας τα δικά μας προβλήματα. Να κλείσουμε τη μαύρη τρύπα της αναξιοπιστίας που άφησε πίσω της η προηγούμενη κυβέρνηση και που αποτελούσε απειλή για την ίδια τη χώρα.
Καταβάλλουμε ως λαός βαρύ τίμημα για τις εγκληματικές επιλογές των προηγουμένων ετών. Αναγκαστήκαμε να λάβουμε αποφάσεις επώδυνες, που αδικούν πολλούς συμπολίτες μας. Αλλά θα ήταν ακόμη πιο άδικο να αφήσουμε τη χώρα μας ανυπεράσπιστη στις ορέξεις των κερδοσκόπων, αδύναμη να καταβάλει μισθούς και συντάξεις και να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της.
Δεσμευτήκαμε, όμως, πως η θυσία δεν θα πάει χαμένη. Οι συναντήσεις μας στη Γερμανία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ δείχνουν πως οι προσπάθειες του ελληνικού λαού αποδίδουν καρπούς. Η Ελλάδα γίνεται ξανά συνδιαμορφωτής των εξελίξεων που αφορούν την ίδια αλλά και την Ευρώπη. Οι εταίροι μας αναγνωρίζουν τη βούλησή μας να διορθώσουμε τα του οίκου μας, αλλά αναγνωρίζουν επίσης πως η Ελλάδα δεν μπορεί να εγκαταλειφθεί μόνη της στη μάχη κατά της διεθνούς κερδοσκοπίας.
Με επιστολή την οποία συνυπογράψαμε με τον πρόεδρο της Γαλλίας, την καγκελάριο της Γερμανίας και τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, ζητάμε από την Ε.Ε. να δρομολογήσει τις απαραίτητες ενέργειες για τον δραστικό περιορισμό των κερδοσκοπικών επιθέσεων. Και αναδείξαμε την ανάγκη να συζητηθεί στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής των G20 ο έλεγχος και η ρύθμιση των κερδοσκοπικών αγορών. Ο αγώνας μας για τη χώρα θα είναι διαρκής. Πρώτο μέλημά μας είναι να σώσουμε την οικονομία μας. Είναι το πρώτο και απαραίτητο βήμα για να προχωρήσουμε στο μέλλον.
Όμως δουλεύουμε ταυτόχρονα για να αντιμετωπίσουμε στη ρίζα τους τα βαθύτερα αίτια που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Αυτές τις δύσκολες ώρες για όλους μας θέλω οι πολίτες να γνωρίζουν πως θα ανταποκριθούμε στην πρόκληση να αλλάξουμε εκ βάθρων τα κακώς κείμενα. Το να βαφτίζονται δικαιοσύνη η σκανδαλώδης εύνοια, κεκτημένα τα προνόμια των λίγων και των συντεχνιών, δικαίωμα η περιφρόνηση του κοινωνικού συνόλου, πολιτισμός ο προκλητικός πλουτισμός, επιχειρηματικότητα το παρασιτικό κέρδος, μαγκιά η ασυλία και η φοροδιαφυγή. Δουλεύουμε για, και μαζί με τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών που εργάζεται σκληρά και δεν ανέχεται πια αυτά τα φαινόμενα.
Και καλούμε τον κάθε πολίτη να συμμετάσχει σε αυτή τη νέα πορεία. Επιτέλους, να ανασυγκροτήσουμε την πατρίδα, με στέρεα βήματα, που απαιτούν τη συστράτευση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Εκεί στηριζόμαστε και πουθενά αλλού.
Θέλω να διαβεβαιώσω τον κάθε Έλληνα, την κάθε Ελληνίδα, ότι οι κόποι μας αυτή τη φορά θα πιάσουν τόπο. Θα δώσουμε όλοι μαζί έναν μεγάλο αγώνα για να αλλάξουμε τη χώρα μας. Έτσι ώστε σε τρία χρόνια να έχουμε ανοίξει μια νέα σελίδα. Με ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη.
Για την αναβάθμιση της καθημερινής μας ζωής. Για την Ελλάδα των αξιών.
Όσο δύσκολο κι αν είναι, είμαι βέβαιος ότι μπορούμε. Και θα τα καταφέρουμε.»
(Πηγή: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4564717)

Αντέχετε, Παπακωνσταντίνου-Σαχινίδη, να τους τα πάρετε;

Όλοι η καλή κοινωνία χρωστάει στο ταμείο του κράτους. Δεν ξέρω εάν οι οφειλές τους περιλαμβάνονται σ’ εκείνα τα περίφημα 30 δις., αλλά και πού να τα δεις;
Εντάξει. Οι έλεγχοι έγιναν. Οι παραβάσεις διαπιστώθηκαν. Έπρεπε να καταθέσει ερώτηση ο Παπαδημούλης ώστε να το μάθουμε κι εμείς οι «αιμοδόται» του κρατικού κορβανά;
Και –πάλι- εντάξει. Διαπιστώθηκαν. Από Δευτέρα πρωί, τι γίνεται; Θα φωνάξει ο Σαχινίδης τον κυρ-Παύλο (Θεέ, πάρε την ΠΑΕ) να τα ακουμπήσει, ως οφείλει; Θα φωνάξει τον κυρ-Σωκράτη (Βαλβέρδεεεεεε) να κάνει το ίδιο; Ή, μήπως, θα φωνάξει τον Μάκαρο (αγαπούλα μου) για τα δέοντα; Έστω, τον υιό του;
Κι αν τους καλέσει, τι θα γίνει; Θα κληθούν να πληρώσουν; Μέχρι πότε; Θα υπάρξουν προθεσμίες; Εδώ σε θέλω Φίλλιπέ μου.
Αντέχει η περδικούλα του οικονομικού επιτελείου, κι όχι μόνο, να τα βάλει μ’ αυτή την καθώς πρέπει κοινωνική ομάδα ή θα σκεφτεί τους οπαδούς των ιστορικών κλπ, κλπ σωματείων που τυγχάνουν ιδιοκτήτες; Μήπως γι άλλη μια φορά, γίνει γυριστή, πάμε σε εικονικές πτωχεύσεις και προκύψουν τίποτα Νέος Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, κλπ.
Κοντολογίς. Πρέπει να πληρώσουν. Και να πληρώσουν τώρα. Διαφορετικά, να μπει λουκέτο στα «μαγαζιά» τους. Δεν είναι δυνατόν αυτοί να κυκλοφορούν με Καγιέν, κότερα, πούρα και μπράβους και ο πλέον πλούσιος Έλληνας να είμαι -στην τελική- εγώ, ο μισθοσυντήρητος.
Διαβάστε, αν σας ξέφυγε, την ωραία είδηση. Οι εντιμότατοι φίλοι (του αθλητισμού, βεβαίως, βεβαίως)
«Χρέη ύψους 222 εκατομμυρίων ευρώ σε ομάδες του ποδοσφαίρου αλλά και του μπάσκετ ανακάλυψε η Εφορία ύστερα από οργανωμένο «σαφάρι» στα οικονομικά των συλλόγων, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης στη Βουλή. Παράλληλα διαπιστώθηκε μη απόδοση ΦΠΑ από ομάδες της Σούπερ Λίγκα ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, ενώ κατασχέθηκαν από ορισμένες ΠΑΕ συμβόλαια ποδοσφαιριστών από τα οποία πιθανολογείται απόκρυψη φορολογητέας ύλης.
Ο κ. Σαχινίδης διαβεβαίωσε ότι η βούληση του αρμόδιου υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού είναι να σταματήσει σταδιακά κάθε μορφής άμεσης χρηματοδότησής τους από το Υπουργείο. Το Υπουργείο Οικονομικών, από τους βεβαιωμένους φόρους, εισέπραξε μόλις 3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ 26 εκατομμύρια, έχουν διαγραφεί.
Τα χρέη των μεγάλων ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκα ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ. Το Ανοιχτό Υπόλοιπο της ΑΕΚ είναι 70,6 εκ ευρώ με το ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο να φτάνει τα 47 εκ. ευρώ. Για τον Ολυμπιακό το ανοιχτό υπόλοιπο είναι 4 εκ. ευρώ και το ληξιπρόθεσμο 3,8 εκατομμύρια ευρώ.
Το ανοιχτό υπόλοιπο του ΠΑΟΚ φτάνει τα 33 εκατ. ευρώ με το ληξιπρόθεσμο χρέος να είναι το ίδιο ενώ το ανοιχτό υπόλοιπο και το ληξιπρόθεσμο χρέος για τον Ηρακλή είναι 11 εκατ. ευρώ.
Για τις μικρότερες ΠΑΕ τα σημαντικότερα χρέη έχει η ΠΑΕ Καβάλα με ανοιχτό υπόλοιπο και ληξιπρόθεσμο 5 εκ ευρώ, η ΠΑΕ Εδεσσαϊκός με ανοιχτό υπόλοιπο και ληξιπρόθεσμο 1 εκ ευρώ, η ΠΑΕ Κέρκυρα με ανοιχτό υπόλοιπο 1,19 εκατ. ευρώ και ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο 1,17 εκατομμύρια ευρώ, καθώς και η ΠΑΕ ΟΦΗ με ανοιχτό και ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο 1,18 εκατομμύρια ευρώ.
Για τις μεγάλες ομάδες της Α1 Μπάσκετ τα χρέη ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια ευρώ με τον ΠΑΟΚ να έχει ανοιχτό υπόλοιπο 12,8 εκατ. ευρώ όσα και τα ληξιπρόθεσμα χρέη του.
7,8 εκ είναι το ανοιχτό και ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο για την ΚΑΕ ΑΡΗΣ, ο Πανιώνιος έχει 5,9 εκ ανοιχτό και ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο, ενώ 3,2 εκατ. ευρώ είναι το ανοιχτό και 3 εκατ. ευρώ είναι το ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός.
Στις μικρότερες ΚΑΕ με τα μεγαλύτερα χρέη βρίσκουμε το Μαρούσι με 3 εκατομμύρια ευρώ ανοιχτό και ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο και τη Νήαρ Ηστ με 1,4 εκατ.ευρώ ανοιχτό και ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο.
Στους προληπτικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν στις 5 Μαρτίου από τις περιφερειακές διευθύνσεις της ΥΠΕΕ στις ΠΑΕ που συμμετέχουν στη Super League διαπιστώθηκε μη απόδοση ΦΠΑ 1,3 εκ ευρώ και μη απόδοση παρακρατούμενων φόρων 5,24 εκ ευρώ ενώ κατασχέθηκαν από ορισμένες ΠΑΕ συμβόλαια ποδοσφαιριστών από τα οποία πιθανολογείται απόκρυψη φορολογητέας ύλης».
(Πηγή: http://www.eleftheria.gr/viewarticle.asp?aid=17224&pid=5)